Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Skrīveriešiem handbolā astotā uzvara

SĪVĀ CĪŅĀ GŪST SKAISTU UZVARU. Vienības “HK S&A” spēlētājs Kārlis Vadzītis (pirmais no kreisās) un Mārtiņš Gailītis darbojoties aizsardzībā. Gintas Grincēvičas foto.

Aizkraukles sporta centrā aizvadīta kārtējā spraigā Latvijas handbola čempionāta pirmās līgas spēle. Mājinieki no vienības “HK S&A” ar 29:25 pārspēja komandu “Ulbroka SK”, izcīnot astoto uzvaru un nostiprinot līderpozīcijas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmajā puslaikā spēles vadība bija pretinieku rokās, piecas reizes esot priekšā skrīveriešiem ar triju punktu pārsvaru. Mājinieki vairākas reizes rezultātu izlīdzināja, taču nespēja izrauties vadībā un pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 14:16. 41. spēles minūtē Ernests Aņisimovs izlīdzināja rezultātu (19:19), bet minūti vēlāk viņa komandas biedrs Edgars Iljinihs sāka izvirzīt komandu vadībā, un vienības “Ulbrokas SK” handbolisti mūsējos vairs nespēja pārspēt. Vēl pēdējā sekundē Aleksis Dīcis veica precīzu metienu vārtos, līdz ar to mačs beidzās ar skrīveriešu uzvaru. Rezultatīvākais spēlētājs mājinieku sastāvā ar 11 vārtu guvumu bija Mārtiņš Gailītis. Mārtiņš ir pirmās līgas rezultatīvāko spēlētāju tabulas līderis — 11 spēlēs iemesti 88 vārti. Deviņas reizes spēlē precīzs bija Edgars Iljinihs, piecas — Ernests Aņisimovs. Turnīra tabulā skrīverieši saglabā līderpozīcijas. Nākamo spēli vienība “HK S&A” aizvadīs 4. februārī, mājas laukumā uzņemot komandu “ONSC/HK Ogre”.

“Vienmēr jau var labāk nospēlēt, bet mērķi — izcīnīt uzvaru — puiši realizēja. Pirmajā puslaikā nedaudz kliboja aizsardzība, otrajā spēles daļā ielaidām jau vairs tikai deviņus vārtus. Sakārtojām aizsardzību, līdz ar to veiksmīgāk aizgāja darbība uzbrukumā. Šī bija uzvara, kuras pamatā ir ieguldītais smagais darbs. Handbols ir kontaktspēle, abas komandas gribēja uzvarēt, tādēļ bija vērojama izteikti spēka pielietošanas mirkļi, bet atklātu rupjību nebija. Mačs bija skatāms, to izbaudīja gan skatītāji, gan paši spēlētāji. Emocijas par katru vārtu guvumu sita augstu vilni. Šī spēle principā bija par 1. vietu grupā, mums izdevās nokomplektēt sastāvu tuvu maksimālajam. Uz iepriekšējām spēlēm daži handbolisti netika personīgu apstākļu dēļ, ja neskaita divus spēlētājus, kuriem bija jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija, vai traumas guvušos, tad visi pārējie bija ierindā,” stāsta komandas treneris Lauris Rūtiņš. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.