Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Aicina apceļot un iepazīt Latvijas dievnamus

Sestdien, 28. maijā, visā Latvijā norisināsies Atvērto baznīcu diena un Baznīcu nakts. Kristīgos kultūras pasākumus baudīt aicina vairāki dievnami Aizkraukles novadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Baznīcu nakts aicina ikvienu cilvēku iepazīt tuvāk kristīgo kultūras, mākslas un garīgo vērtību mantojumu. Dievnami būs atvērti apmeklētājiem no pulksten 10 līdz 22 un ilgāk. Ekumeniskais dažādu kristīgo konfesiju draudžu kopīgi veidotais notikums tradicionāli norisinās no pulksten 18 līdz 24. Savukārt Atvērto baznīcu diena ir iniciatīva, kas pievienojās Baznīcu naktij 2021. gadā. Baznīcu diena ir iespēja apceļot Latvijas novadu dievnamus un iepazīt to sakrālā mantojuma skaistumu no 10 rītā līdz 10 vakarā.

Daudzveidīgi pasākumi būs Jaunjelgavas Mārtiņa Baltajā evaņģēliski luteriskajā baznīcā. No pulksten 10 tajā būs aplūkojama dievnama 65. gadadienai veltīta izstāde par baznīcas vēsturi. No pulksten 13 draudze rīkos pasākumu bērniem “Dārgumu meklēšana” un mielastu. Pulksten 16 baznīcā norisināsies muzikāls pasākums “Dziedāsim tam Kungam”, kā arī vakara sadraudzība. No pulksten 19 dievnamā notiks misijas “Luterāņu stunda” pasākums “Cilvēka ķermenis kā Dieva mājoklis”. Čellisti Agate un Pēteris Ozoliņi dievnama apmeklētājiem sniegs muzikālu pārsteigumu “Cilvēks nedzīvo no maizes vien”.

Jaunjelgavas baptistu baznīca būs atvērta no pulksten 18.30 līdz 21. Varēs klausīties dzejnieka Arvīda Toča dzejas lasījumus, būs mācītāja uzruna un sveiciens, Staburaga muzikālās apvienības koncerts, aktivitātes bērniem un draudzes muzikālie priekšnesumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Seces evaņģēliski luteriskajā baznīcā rīta pusē būs mākslas plenērs, bet no pulksten 18 — tajā radīto darbu izstāde. Dievnams būs atvērts no pulksten 10. Notiks kopīga zupas vārīšana, iepriecinās sveiciens no grupas “Saulstariņi”, skanēs grupas “Eridana” koncerts. Visu dienu varēs uzkāpt dievnama zvanu tornī, bet, iestājoties krēslai, baznīcu izgaismos neparastās krāsās.

Ērberģes evaņģēliski luteriskajā baznīcā pulksten 19 Rīgas mežragu kvartets muzicēs koncertā, pēc koncerta varēs uz lielā ekrāna iepazīties ar draudzes vēsturi un sadzīvi, bet draudzes bērni būs parūpējušies par muzikāliem priekšnesumiem.

Neretas evaņģēliski luteriskajā baznīcā torņa piecās platformās ik gadu par godu Baznīcu naktij tiek veidota jauna ekspozīcija. Tā būs aplūkojama visu vasaru un šogad ir veltīta Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas simtgadei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iršu Svētā Mārtiņa Romas katoļu baznīcā pulksten 18.30 būs radošās darbnīcas “Mans sargeņģelītis”, tad koncerts “Dvēseles dziesma vakara stundā”, kopīga zupas gatavošana un baudīšana. No pulksten 22 līdz pusnaktij baznīca būs izgaismota īpašās gaismās.

Kristus Spēka Aizkraukles evaņģēliski luteriskajā baznīcā pulksten 18.30 visi aicināti uz Aizkraukles Mūzikas skolas audzēkņu, skolotāju un jauktā kora “Aizkraukle” koncertu.

Apmeklētājiem būs atvērta arī Bruknas Kalna svētību kopienas Svēto apustuļu Romas katoļu kapela, Bārbeles zēnu pamatskolas Romas katoļu kapela, Kurmenes Svētā Pētera Romas katoļu baznīca, kā arī Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīca, kurā ir Dievmātes Brīnunumdarītājas — Latvijas Ģimeņu Aizbildnes svētbilde.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.