Piecdesmit viens Vecbebru profesionālās vidusskolas ceturtā kursa audzēknis, nokārtojot eksāmenu, ieguvis pavāra kvalifikāciju.
Piecdesmit viens Vecbebru profesionālās vidusskolas ceturtā kursa audzēknis, nokārtojot eksāmenu, ieguvis pavāra kvalifikāciju. Eksāmena komisiju jaunieši pārsteiguši ar neparastiem ēdieniem.
Pavāra kvalifikācijas eksāmens notika divās daļās. Pirmajā — teorētiskajā — jaunieši atbildēja uz sešdesmit jautājumiem, saistītiem ar izvēlēto profesiju. Otrā eksāmena daļa aizritēja virtuvē, kur tapa dažādi ēdieni.
— Katram vajadzēja gatavot divus ēdienus, — stāsta ēdienu gatavošanas skolotāja Regīna Sniedze. — Vienu katrs varēja izvēlēties, tam noteikti vajadzēja būt siltajam ēdienam. Otru audzēkņi izlozēja.
Jauno pavāru zināšanas un prasmi pārbaudīja komisija, desmit ballu sistēmā vērtējot ne tikai maltītes kvalitāti, bet arī ēdiena noformēšanas, pasniegšanas māku, spēju izskaidrot sastāvdaļas un aizstāvēt savu viedokli. Nozīmīga bija arī prasme sakārtot savu darbavietu.
— Augstākā atzīme šoreiz bija deviņi, tādu saņēma četri audzēkņi, — stāsta Regīna Sniedze. — Trīsdesmit divi jaunieši nopelnīja astoņas, pārējie — septiņas balles.
Patīkamu pārsteigumu eksāmenā sagādājusi Aina Linde, pagatavojot ēdienu ar nosaukumu “Terijaki”. Īpaši apstrādāto vistas krūtiņas recepti jauniete aizguvusi Jura Žagara restorānā Rīgā, kur bija vasaras praksē. Neparasta bijusi arī Ilzes Liepiņas gatavotā maltīte, kādu meitene izmēģinājusi praksē Mārtiņa Rītiņa restorānā. Komisija atzinīgi vērtēja arī citu audzēkņu ēdienus — ikvienam bijis kas īpašs.