Centrālās savienības “Turība” SIA “Skrīveru pārtikas kombināts” šogad ievērojami palielinājis ražošanas apjomu.
Centrālās savienības “Turība” SIA “Skrīveru pārtikas kombināts” šogad ievērojami palielinājis ražošanas apjomu. Līdz ar to radītas jaunas darbavietas, un kolektīvs domā par uzņēmuma attīstību.
Salīdzinot ar 2001. gada desmit mēnešos saražoto, šogad produkcijas apjoms pieaudzis par 72 tonnām. Oktobris salīdzinājumā ar citiem mēnešiem bijis īpaši ražīgs — 34 tonnas saldumu.
— Pēc mūsu produkcijas palielinājies pieprasījums, tāpēc ražojam vairāk, — stāsta Skrīveru pārtikas kombināta direktore Laima Strautiņa. — Mūsu kolektīvs kļuvis lielāks — gada sākumā bija 37 darbinieki, tagad jau 51. Pie mums strādā cilvēki no Skrīveriem, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Pļaviņām, Kokneses. Viņiem nav jāuztraucas par algas saņemšanu — maksājam regulāri, tāpat kā nodokļus.
Skrīveru pārtikas kombināts plāno drīzumā pieņemt vēl vairāk darbinieku: tinējas un vārītājas, kā arī viņu mācekļus. Šāda attīstība iespējama, pateicoties veiksmīgiem sadarbības līgumiem gan ar ārvalstu, gan pašmāju uzņēmējiem.
— Eksportējam saldumus uz Vāciju, Izraēlu, ASV, Lietuvu, Igauniju, tomēr ļoti nozīmīgs ir arī pašmāju tirgus, — stāsta Laima Strautiņa. — Latvijā pārdodam ap 69 procentiem produkcijas, ar pašmāju tirgotājiem noslēgts gandrīz 200 līgumu. Mūsu “Gotiņas” un citi saldumi nopērkami arī Latvijas lielveikalos.
Par savu produkciju skrīverieši spējuši ieinteresēt, piedaloties dažādās izstādēs un tirgos. No 30. novembra līdz pat gada beigām Skrīveru saldumu ražotāji savu preci piedāvās arī speciālā stendā Ziemassvētku gadatirgū Rīgā, Doma laukumā.
— Sevi jāreklamē, jārāda cilvēkiem, ka ārzemju snikeru un marsu vietā var izvēlēties pašmāju piena konfekti, ražotu no vietējām izejvielām bez konservantiem, — tā Laima Strautiņa.
Skrīveru pārtikas kombināta kolektīvs cer, ka pret pašmāju produktiem mainīsies ne tikai pircēju, bet arī valdības attieksme. Tiem jādod zaļā gaisma.
— Mūsu lielākā vēlēšanās — lai Latvijā maksimāli daudz izmantotu vietējos produktus, — stāsta Laima Strautiņa. — Arī ražošanā. Mēs lietojam Latvijas cukuru — ap divpadsmit tonnu mēnesī. Divus mēnešus par to saņemam subsīdijas, taču gribētu tādas saņemt arī turpmāk. Vietējie ražotāji jāatbalsta.