Rudens salāti.
Rudens salāti
3 kg sarkano biešu, 1 kg burkānu, 1 kg sīpolu, 1 kg tomātu, 1 kg paprikas, 2 ēdamkarotes sāls, 200 g cukura, 1 glāze 9% etiķa, 0,5 l eļļas (var arī vairāk), 6 daiviņas ķiploku, 2 tējkarotes malto melno piparu, 0,5 l asās tomātu mērces.
Uz sakņu rīves sarīvē bietes un burkānus. Sagriež gabaliņos sīpolus, papriku un tomātus. Visu saliek katlā, izņemot ķiplokus un piparus. Vāra stundu. Pēc pusstundas pievieno ķiplokus, 10 minūšu pirms vārīšanās beigām — maltos melnos piparus. Karstu pilda burkās, aizvāko ar metāla vāciņiem. Iznāk garšīgi salāti, laba piedeva biešu zupai.