Šādus ēdienus savai ģimenei gatavo Veronikas kundze no Aizkraukles. Ātrais kēkss.
Šādus ēdienus savai ģimenei gatavo Veronikas kundze no Aizkraukles.
Ātrais kēkss
0,5 litri kefīra vai paniņu, glāze mannas, glāze cukura, 2 glāzes miltu, tējkarote sodas.
Mannu stundu mērcē kefīrā vai paniņās, tad piejauc cukuru, miltus un sodu, liek veidnē un cep.
Gatavu kēksu var pārgriezt, vidū ieziest ievārījumu, bet virsmu garnēt pēc vēlēšanās un iespējām — ar ievārījumu, krēmu, putukrējumu vai augļiem.
* * *
Speķa plācenīši
Vēsā laikā, īpaši fiziskā darba strādniekiem, jāēd kaut kas sātīgāks. Piemēram, svaiga speķa plācenīši.
300 g svaiga speķa samaļ gaļasmašīnā, masai pievieno 3 ēdamkarotes vārītu irdenu rīsu, 3 olas, 3 ēdamkarotes tomātu mērces, smalki sakapātu sīpolu un 3 ķiploku daiviņas, ņem kviešu miltus plācenīšu apviļāšanai. Veido plācenīšus, kurus 2 stundas uzglabā saldētavā.
Olu mīklai: 2 olas, 2 ēdamkarotes piena, 2 pilnas ēdamkarotes kviešu miltu, sāls.
Sakultām olām pievieno sāli, miltus, pienu. No saldētavas izņemtos plācenīšus apmērcē olu mīklā un cep sakarsētā augu eļļā.