Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Aicina apceļot pilis un muižas

Vecmēmeles muiža Mazzalves pagastā. Publicitātes foto

Tradicionālā akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” šogad ilgs līdz 26. oktobrim. Šogad šajā akcijā iekļauti divi objekti Aizkraukles novadā — Kokneses viduslaiku pilsdrupas un Vecmēmeles muiža Mazzalves pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Akcijas mērķis ir Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma — muižu, piļu, pilsdrupu, cietokšņu un parku vērtību apzināšana un popularizēšana, iesaistot ceļotājus aktīvā Latvijas vēsturisko zemju apceļošanā, akcentējot saglabātā kultūras mantojuma vēsturisko vērtību un vietējā tūrisma daudzveidīgumu, unikalitāti un veicinot objektu atpazīstamību, iepazīšanu un to izzināšanu.

Ceļotāju uzdevums ir viesoties akcijas dalībnieku objektos un par to saņemt kontrollapā atzīmi ar burtu vai meklēt burtu dabā. Akcijas laikā ir iespēja sakrāt 63 burtus, kas veido dažādus ar arhitektūru un mākslu saistītus terminus. Par katru atminēto vārdu būs iespēja ik mēnesi piedalīties balvu izlozē, bet ar sakrātiem vismaz 10 burtiem būs iespēja iegūt ielūgumu uz akcijas noslēguma pasākumu un piedalīties akcijas noslēguma balvu izlozē. 

Kokneses viduslaiku pilsdrupas. Publicitātes foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.