Rīt vārdadiena ir arī SIA “Kokne” direktorei Annai Čīmai, kuras pārraudzībā ir krodziņš “Rūdolfs” Koknesē, Aizkraukles poliklīnikas kafejnīca “Sveiks un vesels” un Pļaviņu HES ēdnīca.
Rīt vārdadiena ir arī SIA “Kokne” direktorei Annai Čīmai, kuras pārraudzībā ir krodziņš “Rūdolfs” Koknesē, Aizkraukles poliklīnikas kafejnīca “Sveiks un vesels” un Pļaviņu HES ēdnīca.
26. jūliju dēvē arī par Saimnieču dienu. Tas, ka Anna ir lieliska šī vārda nesēja, liecina viņas uzņēmumos gatavotie ēdieni.
Vārdadienas gaviļniece gan ir visai kautrīga, viņai nepatīk daudz runāt un slavināt sevi. Parasti savā godadienā Anna nemaz tik laimīga nejūtoties — nākot daudz sveicēju, līdz ar to viņai rodoties parāda sajūta, jo ikdienas steigā, skrejot kā vāverei ritenī, ar daudziem sveicējiem pat neiznākot lāga vārdiņu pārmīt, kur nu vēl viņus atcerēties godadienā.
Kad Anna tika pie sievas aubes, vīra draugi ar baltu skaudību teikuši: “Cik tev sieva garšīgi gatavo!”.
Nu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā pavadīti jau 20 gadu. Darbs darbu dzen — ēdiena gatavošanai mājās neiznāk laikā. Anna smej, ka tagad iecienītākais ēdiens ir sviestmaize ar desu.
Kad jautāju, kāds ēdiens garšo Annai pašai, domāju — saņemšu kādu eksotiska ēdiena recepti, tomēr atbilde bija bezgala vienkārša: — Mana gaume varbūt ir netipiska mūsdienām, bet man garšo īsts lauku speķis, skābi kāposti, sīpoli, ķiploki. Ja uz galda būtu kūka un kāds gaļasēdiens, noteikti izvēlētos otro.
Vārdu skaidrotājs Gunnars Treimanis raksta, ka “Anna ir īsts dārgums vīrietim, kurš to sastop”. Man gribētos papildināt — arī gardēžiem, kuri pusdieno viņas vadītajos uzņēmumos.