Nepieciešams:
100 gramu mazsālīta laša,
1 — 2 sarkanie saldie pipari,
svaigs gurķis, lapu salāti,
2 ēdamkarotes sojas mērces,
ēdamkarote citrona sulas,
50 gramu konservētu šampinjonu,
50 gramu siera, pipari.
Sagatavoju visas izejvielas. Lapu salātus saplucināju. No sēkliņām iztīrītus saldos piparus sagriezu strēmelītēs, tāpat — arī gurķus. Konservētajiem jau sagrieztajiem šampinjoniem nolēju šķidrumu. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Mazsālīto lasi sagriezu gabaliņos. Pagatavoju arī mērcīti: sojas mērci, piparus un citrona sulu ar dakšiņu sakūlu. Sāli varbūt te pat nevajadzēs. Samaisīju visas salātiem paredzētās sastāvdaļas, pārlēju ar mērci un uzmanīgi sajaucu.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma