700 gramu nelielu kartupelīšu, 200 gramu ķirštomātiņu, 100 gramu melno olīvu bez kauliņiem, 1 — 2 anšovi, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 2 ēdamkarotes balzametiķa, svaigi drupināti pipari, sāls.
Mazie kartupelīši jānotīra ar birstīti un jāizvāra, pēc tam jānokāš, jāapžāvē un jāpārgriež uz pusēm vai ceturtdaļās. Lai ātrāk tiktu pie gardā ēdiena baudīšanas, šoreiz izvēlējos te izmantot iegādātos jau izvārītos kartupeļus no iepakojuma, ko atlika tikai sagriezt vēlamajās daļās. Lielā pannā uzkarsēju eļļu un liku tajā kartupeļus, kā arī ripiņās sagrieztas olīvas un sasmalcinātus anšovus. Apmaisot cepu minūtes piecas. Kad kartupeļi bija apcepušies, pannā pievienoju uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, sasmalcinātus ķiplokus, pielēju balzametiķi un piekaisīju sāli un piparus pēc vajadzības. Visu cepu vēl dažas minūtes. Šis ēdiens baudāms silts, tam pēc izvēles vēl varam piekost baltmaizi vai grauzdiņus.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma