● 100 mililitru skābā krējuma,
● mazsālīta siļķe,
● liels skābs ābols,
● saišķītis lapu salātu,
● dilles,
● 100 — 150 gramu svaigu
kāpostu vai Ķīnas kāpostu,
● 1 — 2 tējkarotes
aso sinepju,
● šķipsniņa cukura,
● sāls, malti melnie pipari.
Mazsālīta siļķe piemērota ne tikai “kažokam”, to varam izmantot arī citu, netradicionālāku, salātu pagatavošanai. Visracionālāk ir izmantot jau gatavas siļķu filejas. Tās atlika tikai sagriezt gabaliņos. Taču, ja ir vēlme pašiem siļķi ķidāt un filēt, dariet to!
Ābolu nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sagriezu kubiņos. Lai tie nekļūtu tumši, tos uzreiz pārslacīju ar citrona sulu.
Ķīnas kāpostu smalki sagriezu, pievienoju siļķes un ābolus. Mērcei samaisīju sinepes ar krējumu. Te varam izmantot arī maigākas sinepes vai graudu sinepes, ja nevēlamies tik asu garšu. Pievienoju sasmalcinātas dilles, šķipsniņu cukura, mazliet maltu piparu un sāls. Mērci piemaisīju sagatavotajām salātu sastāvdaļām, visbeidzot piejaucot arī noskalotus, apsusinātus un ar rokām saplucinātus lapu salātus.
Reklāma