Trešdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis, Vaiva
weather-icon
+12° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Sātīga lēcu un burkānu biezzupa

Nepieciešams:

● 300 gramu lēcu,

● 2 burkāni,

● 2 sīpoli,

● 3 ķiploka daiviņas,

● 1 ēdamkarote augu eļļas, ● ½ tējkarotes malta kumīna,

● malti pipari,

● ēdamkarote tomātu pastas,

● sāls.

Sātīgas zupas pagatavošanai izvēlējos sarkanās lēcas, jo tās izvārās ātrāk. Tās ieteicams iekļaut mūsu ēdienkartē, jo šis pākšaugs satur daudz olbaltumvielu, kā arī B vitamīnus, dzelzi un fosforu. Lēcas nomazgāju un, kamēr sagatavoju pārējās zupai nepieciešamās sastāvdaļas, mērcēju aukstā ūdenī.

Sīpolus nomizoju un smalki sagriezu, notīrīju ķiplokus un sasmalcināju. Notīrītus burkānus sarīvēju uz rupjās rīves. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu vispirms līdz zeltainumam apcepu sīpolus. Tad pievienoju tomātu pastu un maltu kumīnu. Visu kādu minūti pakarsēju, pieliku burkānus un ķiplokus un cepu vēl apmēram trīs minūtes. Pēc tam pannas saturu pārliku katlā, pievienoju notecinātas lēcas, pielēju litru verdoša ūdens un vārīju, līdz lēcas mīkstas — apmēram 25 minūtes.

Minūtes piecas pirms zupas gatavības piekaisīju sāli un piparus. Gatavo zupu sablendēju un vēl dažas minūtes pavārīju. Galdā to varam celt kopā ar pilngraudu maizi. Zupa būs barojoša bez gaļas, taču tā labi saderēs arī ar kādu kūpinājumu.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.