● 2 olas,
● 25 grami cukura,
● kanēlis vai vaniļas cukurs,
● šķipsniņa sāls,
● 200 gramu saldskābu ābolu,
● 50 gramu ķirbja,
● 1 glāze piena,
● milti pēc vajadzības,
● pūdercukurs, augu eļļa.
Kādēļ gan reizēm nepamieloties ar gardām pankūciņām, ko varam baudīt vai nu ar pūdercukuru, vai arī ar svaigu medu! Olas ar putojamo slotiņu sakūlu kopā ar cukuru, kanēli un sāli. Pielēju pienu un pievienoju nomizotus un uz rupjās rīves sarīvētus ābolus. Pierīvēju arī nelielu gabaliņu ķirbja mīkstuma. Miltus piemaisīju pakāpeniski un pēc vajadzības – tā, lai veidojas pabieza mīkla.
Pēc laiciņa mīklu ar karoti liku uzkarsētā pannā ar augu eļļu un cepu pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Gatavas pārkaisīju ar pūdercukuru. Lieliski garšoja ar amatnieku tirdziņā iegādāto krēmveida medu, kam pievienoti āboli un kanēlis.
Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
Reklāma