Nepieciešams:
180 gramu biezpiena,
ola,
2 ēdamkarotes cukura,
3 ēdamkarotes miltu,
šķipsniņa sāls,
naža gals sodas,
vaniļas cukurs garšai,
2 — 3 āboli,
sauja svaigu dzērveņu
Biezpiena plācenīšus vai pankūkas cepu samērā bieži, jo tas ir vienkārši un ātri varu tikt pie gatava garduma. Šoreiz to sastāvu papildināju ar veselīgajām purva dzērveņu odziņām un āboliem. Garšoja lieliski.Bļodā samaisīju olu ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienoju mīkstu biezpienu, piesijāju miltus, sodu un sāli. Tad nomizoju un smalkos gabaliņos sagriezu ābolus. Tos, kā arī dzērvenes piejaucu pankūku mīklai. Mīklu ar karoti liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu tā, lai veidojas pankūkas, un cepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un bija gatavas.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma