Mūsdienās, protams, var visu gadu gatavot ēdienus no viseksotiskākajiem augļiem un dārzeņiem, tomēr tas ir kaut kā pavisam īpaši gatavot no mūsu laika joslai raksturīgiem produktiem. Un kurš gan noliegs, ka rudenim Latvijā piestāv antonovka un dzērvenes!
Sastāvdaļas:
● 5 olas,
● 4 ēdamkarotes cukura,
● šķipsniņa sāls,
● 2 ēdamkarotes rudzu miltu,
● 2 ēdamkarotes pilngraudu
kviešu miltu,
● ēdamkarote auzu miltu,
● tējkarote cepamā pulvera,
● tējkarote vaniļas cukura,
● 4 āboli, vēlams antonovka,
● sauja lielogu vai parasto
dzērveņu,
● pūdercukurs un cukurs
pārkaisīšanai,
● tējkarote kanēļa.
Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos. Izber uz cepampannā ieklāta cepampapīra, turpat iekaisa arī dzērvenes. Visu pārkaisa ar nedaudz cukura un ar kanēli.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pievieno četras ēdamkarotes ar cukuru un vaniļas cukuru, saputo, līdz masa kļuvusi gaiša un palielinājusies apjomā. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās putās. Miltus samaisa ar cepamo pulveri. Olu dzeltenumu masai pievieno aptuveni trešdaļu no olu baltumiem, iecilā, strauji nemaisot, pakāpeniski iemaisa miltu un cepampulvera maisījumu, noslēgumā iecilā atlikušo olu baltumu. Masu lej uz āboliem un dzērvenēm. Izlīdzina tā, lai nosedz visu. Cep cepeškrāsnī 15—20 minūtes. Kad biskvīts kļuvis zeltaini brūns, pannu apklāj ar tīru dvielīti vai cepampapīra loksni un apgriež otrādi tā, lai āboli virspusē. Satin ruletē. Pēc brītiņa, ja vēlas, apkaisa ar pūdercukuru un sagriež šķēlītēs.
Reklāma