Trešdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis, Vaiva
weather-icon
+11° C, vējš 2.28 m/s, D-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Kartupeļu un biešu salāti ar siļķi un šķiņķi

● 8 vārīti kartupeļi,

● 4 vārītas bietes,

● 3 marinēti gurķi,

● 3 āboli,

● 3 cieti vārītas olas,

● šķiņķis,

● 1 — 2 marinētas siļķes,
● puse sīpola,

● 375 grami skābā krējuma,

● ēdamkarote sinepju,

● 2,5 ēdamkarotes baltvīna vai balzama
etiķa,

● pustējkarote brūnā cukura,

● sāls, pipari.

No šīm sastāvdaļām izdosies pagatavot lielu bļodu bagātīgu un garšīgu salātu jeb rasola kā svētku, tā arī ikdienas galdam. Vispirms izvārīju kartupeļus un olas. Bietes izmantoju jau izvārītās. Nomizotus kartupeļus, olas, marinētos gurķus un bietes sagriezu nelielos kubiņos. Sīpolu sasmalcināju. Nomizoju ābolus, izņēmu serdes, bet mīkstumu smalki sagriezu. Arī marinētās siļķītes un gabalu vārīta šķiņķa sagriezu līdzīgos gabaliņos. Visu samaisīju lielā bļodā. Citā bļodā sajaucu skābo krējumu, sinepes, etiķi, cukuru, sāli un piparus. Mērci pievienoju sagatavotajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisīju. Rotājumam — vārītas olas un sasmalcināti sīpollociņi.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.