● 3 kilogrami notīrītu kabaču,
● 2 kilogrami tomātu,
● 0,5 kilogrami burkānu,
● 0,5 kilogrami sīpolu,
● 0,5 kilogrami sarkano saldo piparu,
● dažas ķiploka daiviņas,
● 1,5 glāzes augu eļļas,
● glāze cukura,
● 2 ēdamkarotes sāls,
● 1/2 tējkarotes maltu melno piparu,
● 100 mililitru 9% etiķa.
Rudeņos, dārzeņu proporcijas mainot, cenšos izvārīt tā saukto kabaču lečo. Recepšu šiem salātiem ir daudz un ar dažādām niansēm. Piemēram, no šīm sastāvdaļām iegūsim apmēram 5,5 litrus gatavā produkta.
Burkānus notīrīju un sarīvēju uz rupjās rīves. Saldos piparus sagriezu salmiņos, kabačus un sīpolus — kubiņos. Tomātus salātiem parasti vai nu samaļu, vai arī sarīvēju uz rupjās rīves, tādējādi atbrīvojoties arī no miziņām.
Katlā uzkarsēju eļļu un tajā apcepu sīpolus un ķiplokus. Pieliku burkānus un atkal apcepu. Pievienoju tomātus, saldos piparus, kabačus, cukuru, sāli, etiķi un uz nelielas uguns sautēju apmēram 50 minūtes. Karstus salātus sapildīju pirms tam izkarsētās burkās, aizvākoju, pārsedzu ar segu un atstāju, līdz atdziest.
Reklāma