Trešdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis, Vaiva
weather-icon
+11° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Kabaču lečo ziemas krājumiem

● 3 kilogrami notīrītu kabaču,

● 2 kilogrami tomātu,

● 0,5 kilogrami burkānu,

● 0,5 kilogrami sīpolu,

● 0,5 kilogrami sarkano saldo piparu,

● dažas ķiploka daiviņas,

● 1,5 glāzes augu eļļas,

● glāze cukura,

● 2 ēdamkarotes sāls,

● 1/2 tējkarotes maltu melno piparu,

● 100 mililitru 9% etiķa.

Rudeņos, dārzeņu proporcijas mainot, cenšos izvārīt tā saukto kabaču lečo. Recepšu šiem salātiem ir daudz un ar dažādām niansēm. Piemēram, no šīm sastāvdaļām iegūsim apmēram 5,5 litrus gatavā produkta.

Burkānus notīrīju un sarīvēju uz rupjās rīves. Saldos piparus sagriezu salmiņos, kabačus un sīpolus — kubiņos. Tomātus salātiem parasti vai nu samaļu, vai arī sarīvēju uz rupjās rīves, tādējādi atbrīvojoties arī no miziņām.

Katlā uzkarsēju eļļu un tajā apcepu sīpolus un ķiplokus. Pieliku burkānus un atkal apcepu. Pievienoju tomātus, saldos piparus, kabačus, cukuru, sāli, etiķi un uz nelielas uguns sautēju apmēram 50 minūtes. Karstus salātus sapildīju pirms tam izkarsētās burkās, aizvākoju, pārsedzu ar segu un atstāju, līdz atdziest.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.