● 200 mililitru kefīra,
● ola,
● 200 gramu miltu,
● ēdamkarote cukura,
● šķipsniņa sāls,
● 1/3 tējkarotes sodas,
● banāns,
● augu eļļa cepšanai.
Kāda pankūku recepte jau vienmēr noder. Tās varam dažādot, piemēram, mīklai piemaisot banānus. Lai iejauktu mīklu, tai paredzētos miltus izsijāju. Ieteicams to darīt pat divreiz. Bļodā ielēju viegli uzsildītu kefīru, pievienoju olu un ar putojamo slotiņu labi samaisīju. Tad piebēru cukuru, sāli un sodu, atkal visu rūpīgi sajaucu. Pēc tam piekaisīju izsijātos miltus un iejaucu mīklu tā, lai nepaliek kunkuļi. Banānu nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos. Tos pievienoju mīklai un ar karoti labi samaisīju. Pannā uzkarsēju mazliet augu eļļas un ar ēdamkaroti liku tajā mīklu tā, lai veidojas pankūkas. Tās cepu no abām pusēm līdz zeltainumam.
Reklāma