500 gramu cāļa krūtiņas fileju, apelsīns, malti melnie pipari un citas garšvielas pēc izvēles, sāls, augu eļļa, milti apviļāšanai.
Šoreiz izvēlējos nogaršot ar apelsīniem pildītas cāļa fileju ruletītes, jo ir dzirdēts, ka ar šiem aromātiskajiem augļiem pildīts vai ar to sulu pārliets cepts putniņš ir gana gards.
Cāļa krūtiņas mazās filejas bija iegādātas, tās noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Ja izmantojam lielās filejas, tās attiecīgi jāsagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Filejas viegli ar gaļas āmuriņu izdauzīju, apkaisīju ar garšvielām putnu gaļas ēdieniem, sāli un pipariem.
Apelsīnu nomizoju, notīrot arī tā baltās daļas, un sagriezu daiviņās.
Katrai izklapētajai un ar garšvielām apkaisītajai filejai vienā galā liku pa apelsīna gabaliņam un satinu ruletītēs. Tās vēl sastiprināju ar koka iesmiņiem. Pēc tam rullīšus apviļāju miltos un apcepu no visām pusēm pannā ar augu eļļu, beigās vēl zem vāka dažas minūtes pasautējot līdz gatavībai.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma