Ģimenē esam iecienījuši gaļas un kartupeļu ēdienus.
Ģimenē esam iecienījuši gaļas un kartupeļu ēdienus.
Cūkgaļa ar sēnēm (vienai personai)
250 gramu kartupeļu, 100 gramu cūkgaļas, 150 gramu šampinjonu, tējkarote eļļas, tējkarote krējuma, sāls, pipari, sīpolloki, ēdamkarote sakapātu pētersīļu.
Kartupeļus ar mizu izvāra. Gaļu noskalo zem tekoša ūdens, nosusina, apcep karstā eļļā no abām pusēm. Pievieno šampinjonus un sīpollokus, cep aptuveni piecas minūtes, beigās pieliek krējumu, sāli, piparus. Nomizo kartupeļus un pasniedz tos ar sakapātiem pētersīļiem.
Sautēti kabači ar gaļu
Nomizotus kabačus sagriež divu pirkstu platuma ripās, izņem sēklotni, pārkaisa ar sāli un pusstundu patur. Pēc tam ripas apviļā miltos un apcep brūnas taukos vai sviestā. Liek katlā — vienā kārtā apcepti kabači, otrā — samalta gaļa, pieliek sāli, sīpolus, nedaudz buljona un skābu krējumu. Visu pārlej ar pašķidru tomātu mērci, pievieno zaļumus, sautē, kamēr gatavs.