Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kokneses pagastā sieviete brauc pamatīgā reibumā

Ekrānuzņēmums no https://www.facebook.com/sadursme video

10. augustā ap pulksten 15.00 Valsts policijas amatpersonas Aizkraukles novadā, Kokneses pagastā uz autoceļa A6 apturēja automašīnu “Nissan”, kuru vadīja sieviete, būdama 2,47 promiļu reibumā. Valsts policijā pret sievieti uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Valsts policija aicina vadītājus būt atbildīgiem un nesēsties pie stūres alkohola reibumā!  Aicinām līdzcilvēkus būt vērīgiem un neļaut saviem draugiem vai tuviniekiem sēsties pie spēkrata stūres alkohola reibumā, sekas šādai rīcībai var būt traģiskas. Tāpat, ja redzat autovadītāju, kura braukšanas maniere liecina, ka viņš, iespējams, brauc alkohola reibumā, nekavējoties par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110. Valsts policija izsaka pateicību līdzcilvēkiem, kuri nebija vienaldzīgi un informēja Valsts policiju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Uz autoceļa A6 “Nissan” vada sieviete 2,47 promiļu reibumā. Video no https://www.facebook.com/sadursme

Dzērumā pie stūres arī Neretā

11. augustā ap pulksten 19.00 Valsts policijas amatpersonas Aizkraukles novadā, Neretas pagastā apturēja automašīnu “Audi”, kuru vadīja vīrietis, būdams 2,63 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Pārgalvīgs motociklists Jaunjelgavā

10.augustā ap pulksten 08.40 Valsts policijā saņemta informācija, ka Jaunjelgavā, Jelgavas ielā noticis ceļu satiksmes negadījums. Noskaidrots, ka vīrietis vadīja motociklu, uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, bez galvā  uzliktas  aizsargķiveres, bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, kuras noteiktajā kārtībā nav iegūtas un nobrauca no ceļa braucamās daļas kā rezultātā bojāja ceļa zīmi. Negadījumā cieta motocikla vadītājs, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Ar skrejriteni tumsā par šoseju

8. augustā ap plkst. 22:00 Valsts policijas amatpersonas Aizkraukles novadā, pa ceļu A6 Rīga – Daugavpils apturēja elektroskrejriteni, kura vadītājs diennakts tumšajā laikā nebija tērpts atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojošā materiāla elementiem, vadīja elektroskrejriteni kurš neatbilda tehniskajam stāvoklim ( nedega neviens no apgaismes lukturiem) un kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā. Veicot alkohola pārbaudi vīrieša izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 1.61 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process par iepriekš minētajiem pārkāpumiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Daudzevā fords sadūrāsa ar opeli

10.augustā ap pulksten 15.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka Daudzevā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Noskaidrots, ka vīrietis vadīja automašīnu “Ford” pa vietējās nozīmes ceļu un, veicot nogriešanās manevru pa kreisi, iebrauca pretējā braukšanas joslā kā rezultātā sadūrās ar pretī braucošo transportlīdzekli Opel, bojājot to. Negadījumā cietušu cilvēku nav un Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Policijas hronika par notikumiem nedēļas beigās citviet Latvijā

9.augustā ap plkst. 11:30 vīrietis vadīja automašīnu “Dacia Duster” Dobeles novadā, Bikstu pagastā pa ceļu Rīga-Liepāja, virzienā no Rīgas uz Liepāju, agresīvā veidā, kas izpaudās izdarot vairākus ceļu satiksmes pārkāpumus pēc kārtas (atļautā braukšanas ātruma neievērošana un transportlīdzekļa apdzīšana pie  ceļa apzīmējuma  nr.920- nepārtraukta līnija), radot traucējumus vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai un ignorējot citu transportlīdzekļu vadītāju intereses. Valsts policijā pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par agresīvu braukšanu.

9.augustā ap plkst. 12:00, Dobelē, pa Brīvības ielu, virzienā no Katoļu ielas uz Kr.Valdemāra ielu, sieviete vadot automašīnu Toyota, neievēroja drošu braukšanas distanci ar priekšā braucošo automašīnu Opel, kuru vadīja vīrietis, kā rezultātā notika sadursme, un automašīna Opel trieciena rezultātā uzbrauca priekšā stāvošai automašīnai BMW, kuru vadīja vīrietis. Negadījumā cietušu cilvēku nav un Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

10. augustā plkst. 09:13 Tukumā, pa Jelgavas ielu, virzienā uz Pārupes ielas pusi vīrietis vadīja automašīnu OPEL, būdams alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 0,63 promiles. Pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

10. augustā ap plkst. 16:50 Dobeles novadā, Bērzes pagastā, pa ceļu Jelgava-Dobele-Annenieki vīrietis vadīja automašīnu VW bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

11.augustā plkst. 10:20 Dobeles novadā, Bēnes pagastā, Bēnē pa Krasta ielu vīrietis vadīja nereģistrētu mopēdu, kuram nebija neviena no valsts reģistrācijas numura zīmēm, kuram nebija veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, bez uzvilktas galvā ķiveres un, izbraucot no krustojuma, nerādīja labo pagrieziena signālu, kur notika sadursme ar automašīnu “Toyota”. Negadījumā cieta mopēda vadītājs, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par iepriekš minētajiem pārkāpumiem un pašu ceļu satiksmes negadījumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

10. augustā plkst. 19:29 Tukuma novadā pa ceļu A10 virzienā no Ventspils uz Rīgu sieviete vadīja velosipēdu, būdama 0.52 promiļu reibumā. Savukārt ap pulksten 22:10, Tukuma novadā, pa ceļu Rīga-Ventspils vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,32 promiļu reibumā un pie pārbaudes tika konstatēts, ka personai nav deklarētas dzīvesvietas Latvijas Republikas teritorijā. Pret abiem velosipēdu vadītājiem uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi.

10. augustā plkst. 13:12 Tukuma novadā vīrietis vadīja transportlīdzekli Audi pa autoceļu Tukums – Lazdas virzienā no Tukuma uz Lazdām un  uzsāka apdzīšanu, nepārliecinoties, ka aizmugurē tajā pašā virzienā braucošais transportlīdzeklis VW veic apdzīšanas manevru, kā rezultātā notika sadursme. Sadursmes rezultātā Audi izraisīja sadursmi ar priekšā, tajā pašā virzienā braucošu transportlīdzekli Škoda.  Sadursmes rezultātā tika bojāti visi negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi. Par laimi negadījumā fiziski cietušu cilvēku nav. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

10.augustā ap pulksten 10.00 Tukumā, Jelgavas ielā apturēts transportlīdzeklis “Hyundai”, kura vadītājs atradies 0,98 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

9. augustā ap pulksten 21.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka Tukuma novadā, Pūres pagastā no pagalma nozagta sievietei piederoša automašīna. Valsts policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka sieviete sēdējā transportlīdzeklī, būdama 2,77 promiļu reibumā. Sieviete, protams, sarunā noliedz, ka transportlīdzeklis būtu zagts, kas redzams arī notikuma vietā. Valsts policijā pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā dēļ ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, robežsardzes vai Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienests atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīts reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu. Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad sieviete nepamatoti izsauc policiju. Valsts policija atgādina, ka nepamatoti un nepatiesi izsaukumi nav joka lieta. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti tiek novirzīti uz šādiem viltus izsaukumiem, viņu palīdzība ir nepieciešama citviet.

10. augustā plkst. 17:13 Tukuma novadā, pa ceļu A10 virzienā no Rīgas uz Ventspili vīrietis vadīja transportlīdzekli Mercedes-Benz ar braukšanas ātrumu 122 km/h ceļa zīmes Nr. 323 pie maksimāli atļautā braukšanas ātruma 70 km/h. Valsts policijā pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

11.augustā ap pulksten 17.00 Valsts policijas amatpersonas Jelgavas novadā, Kalnciema pagastā ap apturēja automašīnu “Nissan”, kuru vadīja vīrietis, būdams 2,48 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

10.augustā ap pulksten 21.30 Valsts policijas amatpersonas Bauskas novadā, Vecumnieku pagastā apturēja automašīnu “Audi”, ko vadīja vīrietis, būdams 2,69 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess.

9.augustā, plkst. 06:10 , Bauskā pa Uzvaras ielu virzienā uz Kalna ielas pusi vīrietis vadīja transportlīdzekli VW, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā konstatētas 0,71 promiles alkohola. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

9.augustā ap pulksten 16:30 Valsts policijā saņemta informācija, ka Bauskas novadā, Bauskā, Īslīces ielā noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis vadot transportlīdzekli VW PASSAT un, izbraucot no mazāk svarīga ceļa izraisīja sadursmi ar transportlīdzekli VW PASSAT, kurš pārvietojās pa galveno ceļu. Negadījumā cietušu cilvēku nav. Konstatēts, ka vīrietis vadījis automašīnu, būdams 0,52 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

10. augustā pulksten 04:45 Bauskā Uzvaras ielā vīrietis vadīja automašīnu Renault, būdams alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,63 promiles. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

11.augustā ap pulksten 10.40 Valsts policija Jēkabpils novadā, Salas pagastā apturē4ja automašīnu Volvo, kuru vadīja vīrietis, kuram nebija klāt vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta, kurš nebija piesprādzējies ar drošības jostu un kurš atradās 0,69 promiļu reibumā. Valsts policijā pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par visiem iepriekš minētajiem pārkāpumiem.

9.augustā ap pulksten 11.00 Valsts policijas amatpersonas Jēkabpils novadā, Salas pagastā apturēja automašīnu “Peugeot”, kuru vadīja vīrietis, būdams 2,20 promiļu reibumā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

9.augustā ap pulksten 14.00 Valsts policijas amatpersonas Jēkabpils novadā, Variešu pagastā apturēja automašīnu ”Volkswagen”, kuru vadīja vīrietis, būdams 2,62 promiļu reibumā. Valsts policijā pret vīrieti uzsākts kriminālprocess.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.