Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Piedāvā pirkt Jaunjelgavas katlu māju

Jaunjelgaviešiem problēmas ar apkuri ēkās, kur siltuma piegādi nodrošina uzņēmums “EkoSil”, ir jau ilgstoši. Pašvaldības mēģinājumi palīdzēt rast risinājumu, lai pakalpojums uzlabotos, līdz šim nav bijuši veiksmīgi. Tagad nolemts izbeigt sadarbību ar šo uzņēmumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā jau iepriekš “Staburags” informēja, pašvaldībai ar uzņēmumu “EkoSil” par siltumapgādes pakalpojumu nodrošināšanu daudzdzīvokļu mājām Liepu un Mednieku ielā, kā arī pirmsskolas izglītības iestādei “Atvasīte”, Jaunjelgavas vidusskolai, ēkai, kurā darbojas ģimenes ārstu, zobārsta prakses un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji, līgums noslēgts 2014. gadā un ir spēkā līdz 2030. gadam. Lai arī iedzīvotāju sūdzības ir katru gadu, līdz šim sadarbība nav pārtraukta dokumenta sarežģītības dēļ. Tagad gan acīmredzot “pacietības mērs ir pilns” un pašvaldība uzteikusi sadarbību no 6. oktobra, uzņēmumam paziņojot to iepriekš likumā paredzētajā termiņā.

Šis jautājums pārrunāts Aizkraukles novada domes ārkārtas sēdē jūlija beigās. Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš informēja, ka uzņēmumam izteikts piedāvājums atpirkt katlu māju.

— Par šo objektu esam piedāvājuši savu cenu, kam līdz šim uzņēmums nepiekrita. Tāpēc vienojāmies, ka līdz 8. augustam “EkoSil” jāpiedāvā savs variants katlu mājas pārdošanai. Ja tā nebūs, vai piedāvātais būs pašvaldībai neizdevīgs, uzskatīsim, ka darījums nenotiks, un oktobrī sadarbību izbeigsim. Jaunjelgavieši bez siltuma gan nepaliks. Jaunu katlu māju pašvaldība tik īsā laika neuzbūvēs, bet ir apzināts risinājums ar divām konteineru tipa būvēm, kas ir pārvietojamas. Izvērtēta arī vieta, kur tās izvietot, — teica Uldis Riekstiņš.

Viņš atzina, ka situācija ir sarežģīta un turpinās intensīvas sarunas, lai pašvaldība to atrisinātu pēc iespējas mierīgāk. Vislabākais būtu, ja, beidzot sadarbību, varētu panākt vienošanos, ka abām pusēm nav pretenziju. Šajā gadījumā, visticamāk, arī uzņēmums nevēlas palikt zaudētājos, tā ka pašvaldībā neizslēdz iespēju arī par tiesvedību, pārtraucot līgumu pirms laika. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.