Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Novada dome veidos stratēģiju. Mērķis — kvalitatīvas izglītības iespējas nodrošināšana

Aizkraukles novada dome pieņēma lēmumu izstrādāt Aizkraukles novada izglītības attīstības stratēģiju 2024. — 2030. gadam. Nolemts, ka tas būs ārpakalpojums, ko veidos sadarbībā ar SIA “JB Consulting”. Tās mērķis ir nodrošināt kvalitatīvas izglītības iespējas visiem Aizkraukles novada iedzīvotājiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai sāktu šo darbu, Aizkraukles novada Izglītības pārvalde pavasarī rīkoja diskusiju ciklu par katru izglītības posmu un sagatavots ziņojums par situāciju izglītības iestādēs un attīstības iespējām. Izglītības iestāžu tīkla izpētei un sakārtošanai bija izveidota arī pašvaldības darba grupa, bet konkrētus lēmumus pašvaldība nepieņēma, lemjot, ka šajā jautājumā tomēr nepieciešams “skats no malas”. Tāpēc stratēģijas izstrādei nepieciešams ārpakalpojums, kam izraudzīts “JB Consulting”. Tās darba grupā darbosies arī Aizkraukles novada domes vadība un citi speciālisti, un piedalīties aicinās arī novada izglītības iestāžu vadītājus, pašvaldības deputātus un citus interesentus.

Izglītības joma novadā pēdējā laikā ir daudz apspriesta, paužot dažādus viedokļus. Aizkraukles novada Izglītības pārvades vadītāja Sarmīte Kļaviņa atzina, ka stratēģija precīzāk formulēs galvenos virzienus izglītības attīstībai novadā turpmākos trīs līdz sešus gadus, sasaistot šos procesus ar valsts normatīvu regulējumu attīstību, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību visiem iedzīvotājiem.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild laikraksts “Staburags”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.