Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kafejnīca nodegusi pilnībā, taču īpašnieki cer vasarā darbu turpināt āra terasē

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta jaunākā informācija liecina, ka dzēšanas darbi “Panna Cafe Koknese”, kur sestdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks, noslēdzās pulksten 2.39 un tajos bija iesaistīti vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau rakstījām, ka sestdien, 27. jūlijā pulksten 16.49 VUGD saņēma informāciju, ka Blaumaņa ielā Koknesē, sabiedriskā ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva ēkā ar mansardu notiek strauja liesmu izplatīšanās. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuēja 14 cilvēkus. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka karstuma un liesmu iedarbībā skārda jumts bija deformējies, apgrūtinot ugunsdzēsēju glābēju iespējas piekļūt liesmām, kā arī skaidas, kas tika izmantotas kā jumta siltinājums. Lai ugunsdzēsēji glābēji varētu piekļūt degšanas perēklim, ar autocisternas vinčas palīdzību skārda segums tika demontēts, to novelkot no jumta. Ēkas mansarda stāvs pilnībā izdedzis visā 600 kvadrātmetru platībā.

Kafejnīca “Panna Cafe Koknese” bija viena no iecieītākajām Aizkraukles novadā un tās īpašnieki cer vasarā turpināt darbu āra terasē, aģentūrai LETA pavēstīja kafejnīcas līdzīpašnieks Māris Mālmeisters. Otra īpašniece Ingūna Grandāne aģentūrai LETA atzina, ka kafejnīcas ēka nodegusi pilnībā un tā ir nojaucama. “Ēka šobrīd ir norobežota, tai ir nodrošināta apsardze, un mēs gaidīsim ekspertus, kas noteiks ugunsgrēka izcelšanās iemeslu,” sacīja Grandāne. Mālmeisters pauda, ka kopējie ugunsgrēka radītie zaudējumi varētu būt ap 400 000 eiro. Ēka ir apdrošināta, un patlaban tiek gatavoti dokumenti, ko iesniegt apdrošinātājiem, viņš piebilda. Mālmeisters atzina, ka vēlas pēc iespējas ātrāk sagaidīt apdrošinātāju ekspertus, lai varētu visu sakopt un vēl šajā vasaras sezonā pastrādāt āra terasē. Vienu āra virtuvi no liesmām ir izdevies paglābt, viņš piebilda.

Informācija “Firmas.lv” liecina, ka SIA “IMIga”, kas pārvalda kafejnīcu “Panna Cafe” Koknesē, reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2988 eiro. Uzņēmums pieder Grandānei (33,33%), Mālmeistaram (33,33%) un Ingunai Kalniņai (33,33%). 2023.gadā “IMIga” strādāja ar 1,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmums cieta zaudējumus 88 450 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Klientiem “Panna Cafe Koknese” durvis vēra tieši pirms pieciem gadiem – 2019. gada jūnijā. Daudzu iecienītā kafejnīca saņēmusi dažādas balvas novada, reģiona un arī Latvijas mērogā. Piemēram, Aizkraukles novada pašvaldības rīkotajā pasākumā “Gada uzņēmējs Aizkraukles novadā 2021” SIA “IMiga” kafejnīca “Panna Cafe” Koknesē saņēma balvu nominācijā “Izaugsme Aizkraukles novadā”. “Panna Cafe Koknese” saņēmusi arī apbalvojumu Latvijas Tirgotāju asociācijas un Latvijas pašvaldību savienības konkursā “Latvijas Labākais tirgotājs 2022” un citas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.