Kāļi pazīstami kopš senseniem laikiem, bet mūsdienās tos lieto nepiedodami maz.
Kāļi pazīstami kopš senseniem laikiem, bet mūsdienās tos lieto nepiedodami maz.
Kāļos ir kālijs, kas regulē ūdens līdzsvaru. Kāļi dzen urīnu, izvada atkritumvielas no organisma un uztur tajā minerālvielu līdzsvaru. 100 g kāļu satur tikai 34 kalorijas.
Pērkot izvēlieties kāļus bez zaļiem asniņiem. Nepērciet pārāk lielus kāļus — tie mēdz būt cieti un šķiedraini.
Nemazgāti kāļi var glabāties apmēram trīs nedēļas. Tos var glabāt arī smiltīs koka kastē.
Uzturā kāļus izmanto svaigus (salātos), vārītus, ceptus, sautētus, pievieno zupām, ragū, gatavo no tiem biezeni.