Vēža pētnieki Amerikā konstatējuši, ka pazīstamā garšviela kurkuma, iespējams, var aizsargāt onkoloģiskā pacienta ādu starošanas laikā.
Vēža pētnieki Amerikā konstatējuši, ka pazīstamā garšviela kurkuma, iespējams, var aizsargāt onkoloģiskā pacienta ādu starošanas laikā.
Kurkumas sastāvā esošais kurkumīns, kurš šai garšvielai piedod dzelteno krāsu, jau agrāk atzīts par vielu ar pretiekaisuma īpašībām. Zinātnieki arī atklājuši, ka kurkumīns var nomākt audzēju veidošanos. Tagad pētījumi liecina, ka kurkumīns var aizsargāt ādu arī no apdegumiem un čūlām, kas bieži vien rodas staru terapijas laikā. Turklāt šī viela veicina arī terapijas iedarbību, nomācot jaunu vēža šūnu veidošanos audzēja rajonā. Zinātnieki uzsver, ka nepieciešami tālāki pētījumi par kurkumas ietekmi un dozām, taču jau tagad var ieteikt pacientiem starošanas laikā uzturā lietot ēdienus ar kurkumu.
(“Veselība”)