Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Pļaviņās, Daugavas ielā pie veikala ieejas piebraukt nevarēs

Sandras Pumpures foto

Aizkraukles novada domē izskatīja SIA “Likra” iesniegumu ar iebildumu pret paredzēto ietves augstumu pretī uzņēmuma veikalam Pļaviņās, Daugavas ielā 30, lūdzot rast citādāku tehnisku risinājumu. Tur šobrīd notiek Daugavas ielas posma pārbūve, paredzot, ka pie veikala ieejas automašīnas piebraukt vairs nevarēs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Skaidrojot šo situāciju, Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Zālītis informēja, ka jau objekta projektēšanas gaitā ņemta vērā satiksmes drošība uzņēmējam jau iepriekš tas skaidrots. Uzņēmēju šāda atbilde un skaidrojums tomēr neapmierina, vēloties, lai arī kā līdz šim ar automašīnu varētu piebraukt ēkas priekšpusē, kas ir teju pie pašas ielas un ceļa līkuma, kas nav labi pārredzams. Andris Zālītis atzina, ka saprotamas uzņēmēju neērtības, bet pirmajā vietā ir drošība, un šajā vietā pretī veikalam, visticamāk, vajadzētu arī barjeru gar izbūvējamo ietvi, ko apliecinājis arī pieaicinātais ceļu speciālists.

Uzņēmējs savā iesniegumā arī jautā, kāpēc tehniskais projekts nav saskaņots ar tiem, kuru īpašumi atrodas līdzās pārbūvējamajam ielas posmam? Kā paskaidroja priekšsēdētāja vietnieks, nekādi normatīvie akti to neparedz, jo pašvaldība rīkojas sava īpašuma robežās. Deputātiem arī nebūtu jāskata un jāapstiprina katrs ierosinājums vai iebilde projektā, ko izstrādājuši speciālisti.

Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs Andris Ambainis atzina, ka šajā gadījumā lielākā problēma ir tā, ka ir vēlme automašīnas novietot līdzās ielai tuvāk veikala ieejas durvīm, kas darīts ilgstoši, lai arī līdz šim pēc satiksmes noteikumiem tas nebija atļauts. Arī tagad vērojama situācija, ka izrauti būvnieku novietotie mietiņi un augstuma atzīmes, lai varētu piebraukt tuvāk veikalam. Pēc Daugavas ielas posma pārbūves gar to būs atbilstoša augstuma ietve gājējiem, kas šādu situāciju vairs nepieļaus.

— Veikalam ir piebraukšanas iespēja noliktavai no vienas puses, kur ir uzņēmuma laukums, un arī turpmāk tajā varēs iebraukt. Savukārt ēkas otrajā pusē būs pašvaldības izbūvēts laukums, kur novietot automašīnas. Tā ka kritiku neiztur argumenti, ka nevarēs piegādāt preci. Primārais ir satiksmes drošība, jo veikala ēka atrodas ielas līkumā, satiksme tur ir intensīva, tāpēc nav pieļaujamas izmaiņas projektā, — teica Andris Ambainis.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.