Kāliju mūsu organismam piegādā medus, rieksti, mārrutki, kartupeļi, griķi, rudzu maize. No eksotiskajiem produktiem — banāni, topinambūri un moluski.
* Kāliju mūsu organismam piegādā medus, rieksti, mārrutki, kartupeļi, griķi, rudzu maize. No eksotiskajiem produktiem — banāni, topinambūri un moluski.
* Magniju satur griķi, miežu putraimi, prosa, kukurūza, pētersīļi, arbūzi, zaļā tēja.
* Kalcijs ir piena produktos, pētersīļos, dillēs, mārrutkos, minerālūdenī.
* Cinku satur sīpoli, ķiploki, redīsi, sēnes, baklažāni, kabači, rudzu maize, olas, gaļa un jūras veltes.
* Kobalts ir pupiņās, zirņos, dzīvnieku aknās, mārrutkos, asinsdesā.
* Dzelzs ir gaļā, olās, pākšaugos, griķos, kartupeļos, ābolos, upenēs un citās ogās, arī augļos (īpaši sarkanos vai iezilganos, arī mūsu pašu zilajās vīnogās).
* Hroms ir zivīs, riekstos, galdabietēs, mellenēs, daudzos augļos.
* Fosforu satur zivis, piena produkti, griķi, miežu putraimi, ķiploki, graudi un pākšaugi.