Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ziedkāpostu plācenīši ar sieru un skābo krējumu

● 500 gramu ziedkāpostu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● ola,

● 4 ēdamkarotes skābā krējuma,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1/2 tējkarotes kurkumas,

● 50 gramu siera,

● 3 ēdamkarotes miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pētersīļu zaļumi,

● augu eļļa.

Šoreiz izmēģināju šādu veselīgā ziedkāposta pagatavošanas recepti, un plācenīši izdevās gardi. Ziedkāpostu sadalīju rozetītēs un pasālītā ūdenī izvārīju mīkstu, pēc tam ūdeni nolēju un kāpostus atdzesēju. Tad tos sarīvēju uz rupjās rīves.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bļodiņā saklapēju olu, pievienojot arī skābo krējumu, sāli un kurkumu. Piekaisīju arī mazliet sarkano saldo piparu. Visu labi samaisīju un pieliku sarīvētos ziedkāpostus.

Cieto sieru sarīvēju uz smalkās rīves un arī pievienoju plācenīšu masai. Visbeidzot piekaisīju miltus, pieliku sasmalcinātus diļļu zaļumus un visu atkal labi samaisīju.

Pannā ar uzkarsētu saulespuķu eļļu ar karoti liku mīklu tā, lai veidojas plācenīši. Tos apcepu no abām pusēm līdz zeltainumam.

Siltus plācenīšus varam pasniegt kopā ar skābo krējumu gan brokastīs, gan vakariņās. Tie var būt arī kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.