Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Siera kūka ar rabarberu pildījumu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pamatnei:

● 200 gramu cepumu,

● 100 — 120 gramu
sviesta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Siera pildījumam:

● 500 gramu svaigā
siera,

● 150 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 3 olas,

● 2 ēdamkarotes miltu,
● 70 gramu saldā
krējuma.

Rabarberu pildījumam:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 — 250 gramu
rabarberu,

● 4 ēdamkarotes
cukura,

● ēdamkarote
kartupeļu cietes,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● nedaudz ūdens.

Cepumus ar mīklas rulli sasmalcināju, pievienoju izkausētu sviestu un samaisīju. Masu izlīdzināju un piespaidīju ar cepamo papīru izklātā veidnē tā, lai veidojas arī apmalītes. Liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram 15 minūtes.

Rabarberus nomizoju, sagriezu gabaliņos, liku katliņā, uzlēju pavisam nedaudz ūdens un pasutināju, pēc tam piebēru cukuru, arī cieti un izvārīju biezu masu. Rabarberu vietā varam izmantot kādu citu skābenu biezu ievārījumu, jo kūka ir diezgan salda.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svaigo sieru — šoreiz ņēmu sieru “Ricotta”, bet te der arī kāds cits — lēni sajaucu ar cukuru, pēc tam pa vienai pievienoju olas, tad saldo krējumu un miltus, garšai piekaisīju arī vaniļas cukuru. Šo masu nevajag pārkult, un te iztiku pat bez miksera.

Veidnē virs cepumu pamatnes izlīdzināju rabarberu masu, tad — svaigā siera masu un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 75 minūtes, gatavo kūku uzreiz no krāsns ārā necēlu. Pēc tam to atdzesēju un ievietoju ledusskapī. Šādas kūkas pat iesaka ēst tikai nākamajā dienā. Greznoju ar svaigām ogām.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.