Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Rjaženkas aukstā zupa

● ½ litra skābpiena produkta“Rjaženka”,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 3 olas, 300 gramu (vai mazāk) vārīta šķiņķa vai desas,

● 3 svaigi gurķi,

● sīpollociņi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● dilles,

● sāls.

Šoreiz, vadoties pēc atrastās receptes, aukstās zupas pagatavošanai izmantoju rjaženku. Šo skābpiena produktu ar svaiga krējuma garšu un viegli rūsgano krēma krāsu biju iegādājusies ar bifidobaktērijām. Rjaženka ir ar maigāku garšu atšķirībā no kefīra. Izrādās — tās dzimtene ir Ukraina.

Olas izvārīju, atdzesēju aukstā ūdenī, nolobīju un sagriezu gabaliņos. Gurķus un zaļumus noskaloju un apsusināju. Gurķus un vārītu cūkgaļu (derēs arī desa, lai gan veselīgāk, protams, te būtu izmantot, piemēram, vārītu vai sautētu vistas vai tītara gaļu) sagriezu nelielos kubiņos, lociņus un diļļu zaļumus sasmalcināju. Visas sastāvdaļas bļodā samaisīju un pārlēju ar rjaženku. Šāda aukstā zupa ir bieza, tāpēc to pēc vajadzības varam atšķaidīt ar aukstu novārītu ūdeni līdz vēlamajai konsistencei. Arī sāli pievienojam pēc garšas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.