Nepieciešams:
2 olas, 2 ēdamkarotes ūdens, 1 — 2 mednieku desiņas, ½ tomāta, 5 melnās olīvas bez kauliņiem, 20 — 30 gramu siera, malti melnie pipari, sāls, koriandra zaļumi, augu eļļa.
Lieliski iesākt dienu ar šādu, bagātīgi pildītu, omleti turku gaumē. Mednieku desiņu un tomātu sagriezu smalkos kubiņos, sieru sarīvēju. Pētersīļu lapiņas noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Olīvas sagriezu ripiņās.
Bļodiņā iesitu divas olas, pielēju ūdeni un saklapēju, garšai piekaisot arī mazliet sāls. Nelielajā pannā uzkarsēju augu eļļu un lēju tur olu maisījumu. Kad olas jau bija sarecējušas, tām vienā malā izliku visu pildījumu — desiņas, tomātus, olīvas, sieru un zaļumus — un uzkaisīju maltus piparus. Omletes brīvo pusi pārliecu pāri pildījumam, lai tas būtu nosegts. Turpināju cept, līdz omlete kļuva gaiši brūna un bija gatava. Tad tikai tā uzreiz, vēl karsta, jāceļ galdā. Labu apetīti!
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma