Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Pikantā kabaču, sīpolu un tomātu zupa

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

500 gramu kabaču,

2 lieli tomāti,

600 mililitru dārzeņu vai vistas buljona,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

4 ķiploka daiviņas,

2 sīpoli,

2 ēdamkarotes olīveļļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 ēdamkarotes sviesta,

tējkarote kurkumas,

tējkarote saldās paprikas pulvera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

šķipsniņa Kajennas piparu,

6 ēdamkarotes saldā krējuma,

baziliks vai pētersīļu zaļumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šo garšām piesātināto pikanto zupiņu iesaku pagatavot kādas aukstas ziemas dienas pusdienām. Tas nebūs sarežģīti, jo sastāvā ietilpstošie kabači veikalos ir pieejami pat šajā sezonā. Gardais vārījums labi sasildīs arī pēc garākas pastaigas svaigā gaisā vai slēpošanas.Katlā ar biezu dibenu sviestā un olīveļļā vispirms apcepu nomizotus un kubiņos sagrieztus sīpolus. Tiem pievienoju kabačus — pusi sarīvēju uz rupjās rīves, bet otru daļu sagriezu kubiņos. Pieliku arī spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Visu apmaisot apcepu vairākas minūtes. Tomātiem novilku miziņas, mīkstumu sagriezu kubiņos un arī pievienoju katlā. Piekaisīju sāli, Kajennas piparus, kurkumu un papriku. Visu pāris minūtes vēl pasautēju un tad pielēju karstu buljonu. Katla saturu uzvārīju un zem vāka uz nelielas uguns turpināju vārīt apmēram desmit minūtes. Visbeidzot zupai piemaisīju saldo krējumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Zupu varam celt galdā tādu, kāda tā ir izvārījusies, vai arī sasmalcināt to ar blenderi. Varam arī pusi sasmalcināt biezzupā, bet otru pusi sastāvdaļu atstāt gabaliņos — kā nu kuram labāk garšo. Taču jebkurā gadījumā šāds ēdiens garšos lieliski.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.