● 200 gramu skābētu kāpostu,
● 2 bietes,
● 2 kartupeļi,
● 2 burkāni,
● sīpols,
● 4 ēdamkarotes konservētu turku zirņu,
● sāls,
● pipari,
● 5 ēdamkarotes augu eļļas,
● tējkarote sinepju,
● tējkarote balzametiķa.
Šādu dārzeņu salātu pagatavošanai bietes iegādājos jau izvārītas, bet kartupeļus un burkānus izvārīju, atdzesēju un notīrīju. Sīpolu nomizoju un sagriezu kubiņos. Pēc izvēles tos, lai atbrīvotos no sīvuma, vēl varam apliet ar vārītu ūdeni.
Vārītos dārzeņus sagriezu kubiņos. Tos bļodā samaisīju kopā ar skābētajiem kāpostiem un notecinātiem konservētajiem turku zirņiem, piekaisot arī sāli un piparus garšai.
Pārlējumam samaisīju eļļu kopā ar sinepēm un balzametiķi un piejaucu dārzeņiem. Pārliku pagatavotos salātus citā bļodā un rotāju ar to sastāvā ietilpstošajām sastāvdaļām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.
Reklāma