Nepieciešams:
200 — 300 mililitru jogurta,
banāns,
4 ēdamkarotes čijas sēklu,
100 gramu dzērveņu,
ēdamkarote medus.
Šī pudiņa pagatavošanai atkal izmantoju vērtīgās čijas jeb Spānijas salvijas sēkliņas. Tās iemaisīju jogurtā — šoreiz izlīdzējos ar melleņu un lavandas garšas jogurtu, kas tobrīd bija mājās, taču varam to izmantot pat bez piedevām. Atstāju uzbriest, tam vajag vismaz 25 minūtes, bet varam briedināt arī ilgāk.Blendera krūzē iebēru purva dzērvenes, pievienoju gabaliņos sagrieztu nomizotu banānu un sasmalcināju biezenī. Tad pievienoju medu un vēlreiz visu samaisīju. Desertu kārtoju glāzēs: apakšā izliku jogurtu ar čijas sēkliņām, bet virsējā kārtā — dzērveņu un banānu maisījumu. Ievietoju ledusskapī atdzesēties un pēc tam varēju mieloties ar šo veselīgo gardumu.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma