Ceturtdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita
weather-icon
+9° C, vējš 2.23 m/s, D vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Hurmas un ābolu salāti

2 hurmas,

ābols,

½ neliela sarkanā sīpola,

50 gramu valriekstu kodolu,

lapu salāti,

2 ēdamkarotes augu eļļas,

2 ēdamkarotes citrona sulas,

4 ēdamkarotes sojas mērces,

cukurs,

pipari

Hurmas sezona nav gara — tā sākas novembrī un ilgst līdz janvārim vai februāra sākumam, tādēļ jāsteidz baudīt šo vērtīgo un veselīgo ebenkoka augli, kā arī izmantot to dažādu ēdienu pagatavošanā. Tiesa gan, lai gan augļi nav kalorijām bagāti, jāņem vērā, ka tajos ir daudz cukura. Izmēģināju šo recepti, un garšoja lieliski.Hurmas nomazgāju, nomizoju un sagriezu šķēlītēs. Sarkano sīpolu sagriezu pusgredzenos, ābolu — daiviņās. Augļus viegli sajaucu, izkārtoju uz saplucinātām salātu lapām un pārlēju ar mērci. To pagatavoju, sajaucot olīveļļu ar citrona sulu un sojas mērci.Pēc garšas vēl pievienoju cukuru un maltus piparus.

autore: Brigita Skaistkalne

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.