Ceturtdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita
weather-icon
+17° C, vējš 1.79 m/s, DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Grauzdētas uzkodu maizītes ar sieru un tomātu mērci

Nepieciešams:
franču baltmaize,
200 gramu siera,
100 gramu majonēzes,
100 gramu tomātu mērces,
sviests

Lieliskas uzkodas varam pagatavot, nepatērējot daudz laika. Baltmaizi izmantoju jau sagrieztu. Šķēlītes pārziedu ar sviestu un izliku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar apsmērēto pusi uz leju.

Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, pievienoju majonēzi un tomātu mērci, pikantumam pieliku arī ķiploku granulas un kaltētu raudeni. Lai gan arī asie pipari te nekaitētu, šoreiz iztiku bez tiem. Visu labi samaisīju un siera masu izliku uz baltmaizes šķēlītēm. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz maizītes ieguva zeltaini brūnu garoziņu. Rotājumam — svaigi zaļumi.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.