150 gramu
krabju nūjiņu,
2 — 3 vārītas olas,
50 gramu siera,
vairākas ķiploka daiviņas,
pipari,
vairākas maizes šķēlītes.
Ideja gardām karstmaizītēm, taču arī jau atdzisušas tās labi garšoja. Lai baudītu šo kraukšķīgo gardumu, krabju nūjiņas sarīvēju uz rupjās rīves, tāpat — arī nolobītas vārītās olas un gabaliņu siera. Ķiplokus sasmalcināju spiedē. Visu kopā samaisīju, piekaisīju piparus un sajaucu ar nelielu daudzumu biezas majonēzes — masai nevajadzētu būt šķidrai. Ņēmu vairākas tostermaizes šķēles, šoreiz tās bija ar sēkliņām, un pārsmērēju ar pagatavoto maisījumu. Liku maizītes cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
autore: Brigita Skaistkalne
Reklāma