Piektdiena, 19. septembris
Verners, Muntis
weather-icon
+13° C, vējš 1.34 m/s, D-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Cāļu spārniņi alus un sojas mērcē

● 200 mililitru gaišā alus,

● kilograms cāļu spārniņu,

● 50 mililitru sojas mērces,

● 30 mililitru saulespuķu eļļas,

● 2 ēdamkarotes cukura,

● pustējkarotes malta ingvera,

● pustējkarotes malta kanēļa,

● pusēdamkarotes sezama sēklu,

● sīpolu lociņi rotājumam.

Nopirku spārniņu vidējās daļas, kopumā puskilogramu. Tos noskaloju un apsusināju papīra dvielī.

Pannā ielēju saulespuķu eļļu un iekaisīju cukuru. (Tā kā spārniņu bija par pusi mazāk, kā pamatreceptē norādīts, vajadzētu samazināt arī pārējo sastāvdaļu daudzumu. Taču nolēmu pustukšu pannu nekarsēt un mērcei jeb glazūrai izmantot visu receptē norādīto sastāvdaļu daudzumu, ne tikai pusi.) Uz vidējas uguns maisījumu karsēju, līdz cukurs bija izkusis un sāka karamelizēties. Tad pielēju alu un sojas mērci. Piekaisīju arī kanēli un ingveru un visu samaisīju. Pannas saturu uzvārīju un turpināju vārīt vēl 5 — 6 minūtes. Tad tajā izkārtoju cāļu pusspārnus, minūtes trīs pakarsēju uz lielas uguns, apvērsu un atkal apcepu no otras puses, pēc tam apvērsu vēlreiz un atkal pacepu. Nu plīts karstumu samazināju, uzliku pannai vāku un spārniņus, pāris reizes vēl apgrozot, sautēju, līdz mērces daudzums pannā samazinājās, bet tie kļuva zeltaini brūni un pilnībā gatavi.

Pārliku spārniņus traukā, pārkaisīju ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.