Nepieciešams:
400 gramu cāļa krūtiņas filejas, saldais pipars, cukīni, 100 gramu ķirštomātiņu, 100 gramu šampinjonu, 4 ēdamkarotes olīveļļas, malti melnie pipari, 2 tējkarotes maltas paprikas, pētersīļu zaļumi, sāls, rīsi.
Ne jau vienmēr iespējams doties piknikā dabā. Arī sliktākos laika apstākļos ātri vien, nepilnas stundas laikā, varam tikt pie pašu sarūpēta “šašlika”, to pagatavojot savā virtuvē pannā uz plīts. Šāds viegls dārzeņu un cāļa filejas ēdiens izdosies veselīgs un gards. Atliek tikai uzklāt baltu galdautu un baudīt svētkus kopā ar saviem mīļajiem.
Pasālītā ūdenī izvārīju rīsus, kā bija norādīts uz iepakojuma. Cāļa filejas noskaloju, apsusināju un sagriezu nelielos kubiņos. Dārzeņus nomazgāju un apsusināju. Sarkano saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu nelielos gabaliņos, jaunu cukīni — ripiņās. Sēnes apslaucīju ar mitru drāniņu. Tad gaļas gabaliņus, ķirštomātiņus un pārējos dārzeņus, kā arī šampinjonus pēc kārtas vēru uz iesmiņiem. Samaisīju trīs ēdamkarotes olīveļļas ar divām tējkarotēm maltas paprikas pulvera, piekaisīju piparus un mazliet sāls. Ar šo garšvielu maisījumu apsmērēju “šašlikus” no visām pusēm. Pēc tam, ik pa brīdim apgrozot, tos izcepu pannā ar atlikušo eļļu. Izvārītos rīsus samaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem un liku uz lēzenā šķīvja kopā ar gaļas un dārzeņu iesmiņiem.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma