Nepieciešams:
glāze kviešu putraimu, 3 glāzes ūdens, ¼ glāzes lobītu saulespuķu sēkliņu, 100 gramu fetas siera, 3 ēdamkarotes olīveļļas, ēdamkarote citrona sulas, malti melnie pipari, sāls.
Ierobežojot sevi, atturoties no gaļas ēdieniem, saldumiem un citiem ne pārāk veselīgiem našķiem, tos lieliski iespējams aizstāt arī ar dažādiem pākšaugu vai graudaugu ēdieniem.
Neesmu vēl ikdienā iesākusi ēst putras, taču šī recepte mani piesaistīja — šķita, ka šāda biezputra izdosies sātīga un garšīga pat bez ierastajiem ar sīpoliem saceptajiem un taukos peldošajiem žāvētas gaļas kubiņiem. Vēlamo kviešu putraimu gan mājās nebija, tādēļ izlīdzējos ar paciņā atlikušajiem miežu putraimiem. Tos vairākas reizes smalkā sietā zem tekoša ūdens noskaloju, bēru katliņā, pārlēju ar aukstu ūdeni un uzvārīju. Pēc tam uz nelielas uguns turpināju vārīt, piekaisot arī mazliet sāls (jāievēro, ka siers, kas vēl būs jāpievieno putrai, ir pasāļš), apmēram pusstundu.
Fetas sieru sasmalcināju un samaisīju viendabīgā mērcē kopā ar olīveļļu, citrona sulu un maltiem pipariem. Kad putraimi jau bija mīksti, šo masu piejaucu putrai, pievienojot arī uz sausas pannas apceptas lobītas saulespuķu sēkliņas. Visu vēl maisot pavārīju 3 līdz 5 minūtes. Noņēmu katliņu no plīts un pārsedzu ar dvieli uz minūtēm 20, lai biezputra uzbriest.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma