● 400 gramu vājpiena biezpiena,
● 2 ēdamkarotes pilngraudu miltu,
● ola,
● 4 — 5 gatavi banāni,
● ēdamkarote cukura,
● 200 gramu cepumu ar šokolādes garšu,
● apmēram 100 gramu sviesta.
Arī tad, kad mājās nav ne augļu, ne ogu, lai izceptu kādu našķi, lieliski varam izlīdzēties ar banāniem. Savukārt, ja kūku gribam baudīt, mazāk kaitējot “figūrai”, iespējams iztikt pat bez cepumu pamatnes.
Nogatavojušos banānus nomizoju un sasmalcināju biezenī. Biezpienu “Ricotta” (pēdējā laikā gan to veikalos neesmu manījusi, taču derēs cits vai arī siers “Ricotta”) samaisīju ar olu un pilngraudu auzu miltiem. Piekaisīju arī vienu ēdamkaroti cukura. Biezpiena masu sajaucu ar banānu biezeni. Lai kūka būtu veselīgāka, iegūto maisījumu jau varētu izlīdzināt cepamajā veidnē un likt cepties.
Pamatnei šoreiz ar mīklas rulli sasmalcināju cepumus ar šokolādes garšu un samaisīju ar izkausētu sviestu. Pēc tam drupatas, labi piespaidot, izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē. Virs pamatnes savukārt izlīdzināju banānu un biezpiena masu. Liku kūku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz pusstundu. Atdzisušu pārkaisīju ar brūnajām cepumu drupatām. Rotāšanai varam izmantot arī kokosriekstu skaidiņas vai banānu ripiņas.
Reklāma