200 gramu biezpiena, ola, ēdamkarote piena, ēdamkarote augu eļļas, 2 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, 150 gramu miltu, ½ tējkarotes cepamā pulvera.
Kliņģerīši no šādas mīklas izdevās kārdinoši, tie nebija pārsaldināti un pie tējas vai kafijas tases garšoja lieliski. Cepumiņi “aizies uz urrā” arī tad, kad gribēsies ar kaut ko panašķēties, skatoties kādu televīzijas pārraidi.
Samaisīju olu, mīkstu biezpienu, pienu, augu eļļu, cukuru un sāli. Pievienoju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un mīklu labi samaisīju.
Cepumiņus veidoju, izmantojot silikona paliktnīti, taču, ja tāda nav, lai vieglāk būtu darboties, galda virsmu varam mazliet apkaisīt ar miltiem. Pagatavoto mīklu sadalīju gabaliņos — apmēram valrieksta lielumā. Katru savirpināju “desiņā”, pēc tam tās galus vienlaicīgi sarullēju uz vidu, lai veidojas “kliņģerīši”. Katram vienu pusi vēl apviļāju brūnajā cukurā un izvietoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma