Skandāls arī Īrijā, tikai tur tas saistīts ar pārtiku. Iespējama toksiskā piesārņojuma dēļ valdība atsaukusi visus cūkgaļas produktus, kas ražoti pēc pirmā septembra. Cūkgaļā atklāts pārāk liels dioksīnu līmenis.
Īrijas Pārtikas drošības pārvalde ir paziņojusi, ka pārāk liels dioksīna līmenis atklāts gaļas un lopbarības paraugos vairākās fermās. Iedzīvotājiem ieteikts neēst Īrijas cūkgaļas produktus.
Liela daudzuma dioksīnu uzņemšana var bojāt aknas un nieres, kā arī vājināt imūno sistēmu. Pastāv aizdomas, ka dioksīni var izraisīt vēzi.
Īrijas premjers jau sarīkojis apspriedi krīzes situācijas novērtēšanai.
Īrijas varasiestādes patlaban jau atzīst, ka ar dioksīnu piesārņotā cūkgaļa ir eksportēta uz 20 – 25 valstīm, to skaitā Franciju, Beļģiju, Nīderlandi un Vāciju.
Ir noskaidrots arī piesārņojuma avots. Dioksīns cūkgaļā nonācis caur cūku barību, kuras ražošanā izmantota eļļa, kas nav lietojama pārtikā, jo ir paredzēta industriālām vajadzībām. Nelielais uzņēmums, kas šādu barību ražojis, jau ir noskaidrots un slēgts.
Īrijas varasiestādes uzsver, ka, lietojot uzturā ar dioksīnu piesārņoto gaļu, tiešu draudu cilvēka veselībai nav, jo produkts būtu bīstams, ja to lietotu lielos daudzumos un ilgstoši. Taču piesardzības pasākumu dēļ ir ieteikts neēst cūkgaļu, kas ražota Īrijā pēc 1. septembra.
Cūkgaļas iespējamais toksiskais piesārņojums var negatīvi ietekmēt Īrijas lauksaimniecību. Cūkkopība ir viens no tās lielākajiem sektoriem, kas dod aptuveni 400 miljonu eiro peļņu gadā.