
Svētdien, 9. martā, pulksten 12 Neretas tūrisma informācijas punkts (Ziedu iela 11, jeb Mazā skoliņa) aicina uz īpašu tikšanos — kultūras namā viesosies grāmatas ‘‘Sprostōks ēdiņs, styprōki ļauds” sastādītāja Agnese Neija. Grāmatas apakšvirsraksts ir “Teicēji un tradīcijas Sēlijā”. Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt vairāk par senajām sēļu tradīcijām un baudīt stāstus par tradicionālajiem ēdieniem Neretas pusē. Izdevums ir iedvesmojošs un izglītojošs izziņas avots, kas atgādina par senāk Sēlijā dzīvojušiem ļaudīm, senajiem laucinieku ēdieniem ar savdabīgiem nosaukumiem un piekoptām gadskārtu un sadzīves tradīcijām. Ikvienam gardēdim, kurš interesējas par senajiem ēdieniem, šī teicēju atklātā bagātība būs ne tikai aizraujoša lasāmviela, bet arī mudinājums kaut ko pagatavot pašam. Būs interesanti uzzināt, kā saraudzēt alu no miežu vai Kurzemes kafijas, kas ir batviņi (tie, kas viesojas Gricgales krogā, to gan zina, jo tiek cienāti ar šo zupu), kā jāvāra talku zupa, kā gatavot nevārīto sieru un daudz citu lietu.
Reklāma