Maizes un siera sacepums “Sērene”. 8 šķēles formas baltmaizes, 8 vienāda lieluma 1,5 cm biezas “Daugavas” Krievijas siera šķēles, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 olas, glāze piena, pusglāze saldā krējuma, sāls, pipari, saldais pipars.
Maizes un siera sacepums “Sērene”
8 šķēles formas baltmaizes, 8 vienāda lieluma 1,5 cm biezas “Daugavas” Krievijas siera šķēles, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 olas, glāze piena, pusglāze saldā krējuma, sāls, pipari, saldais pipars, šķipsniņa sarīvēta muskatrieksta.
Sacepuma veidni ieziež ar sviestu, pārmaiņus kārto maizi un sieru. Sakuļ olas, pienu un krējumu, pievieno sāli, piparus, saldo piparu, muskatriekstu, pārlej kārtojumam, uzliek sviesta piciņu. Cep 20—25 minūtes 200 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna. Pasniedz ar zaļumu salātiem un baltvīnu.
Iesaka restorāna “Raibais balodis” šefpavārs Uldis Krebs, kurš ir viens no “Siera kluba” lektoriem kursos “Viss par sieru”.