Jēkabpils rajona saimniecībā “Ozoliņi” pārstrādei nodots Latvijā pirmais strauss — aģentūru LETA informē saimniecības īpašnieks Armands Zdanovskis.
Jēkabpils rajona saimniecībā “Ozoliņi” pārstrādei nodots Latvijā pirmais strauss — aģentūru LETA informē saimniecības īpašnieks Armands Zdanovskis.
Daļu aptuveni 40 kilogramu smagā strausa gaļas izmantos dažādām degustācijām, pārējo nosūtīs uz Rīgu Mārtiņa Rītiņa restorānam “Vincents”.
Pašlaik “Ozoliņos” dzīvo 18 strausu. Ar laiku, tirgum attīstoties, putnu skaitu varētu palielināt. Pašlaik Armands Zdanovskis noslēdzis vienošanos ar Polijas strausu audzētājiem par putnu piegādi.
Strausu gaļas ražošanu lielākos apjomos “Ozoliņos” varētu sākt ap Lieldienām, pārdodot to restorāniem un realizējot lielveikalos 250 gramu iesaiņojumā. Gaļas kilograma cena varētu būt no 10 līdz 14 latiem.
Strausa gaļa ir viena no augstvērtīgākajām, ar zemu tauku un holesterīna saturu, tajā ir maz kaloriju. 100 gramos strausa gaļas ir 0,9% tauku, 21,7% olbaltumvielu, tā satur 92 kalorijas.