Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Sautēta aļņa gaļa ar mārrutkiem

Pagatavošanai vajag pusotru kilogramu aļņa gaļas, vislabāk filejas gabalu. Gaļu noskalo un nogriež plēves un cīpslas. Sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs.

Pagatavošanai vajag pusotru kilogramu aļņa gaļas, vislabāk filejas gabalu. Gaļu noskalo un nogriež plēves un cīpslas. Sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs. Kārto sautējamajā katlā, pārlej ar ūdeni un ļauj uzvārīties. Nosmeļ putas un pievieno garšvielas: sāli, divas daiviņas ķiploka, nelielu sīpolu, divas laurulapas, desmit melno piparu, ēdamkaroti “Vegetas”, šķipsniņu aromātiskās sāls un mazliet kaltēta bazilika, divas tējkarotes mārrutku. Var pievienot arī nedaudz sinepju. Tas gaļai dos vēl pikantāku garšu.
Sautējamo katlu ievieto karstā cepeškrāsnī, un gaļu sautē apmēram pusotru stundu. Tad pievieno 100 gramu skāba krējuma un turpina sautēt vēl piecpadsmit, divdesmit minūšu.
Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.
Māris Čapiņš, skrīverietis

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.