700 g sīrupa, 50 g sviesta, 700 g kviešu miltu, 15 g rauga, pustējkarote dzeramās sodas, sasmalcinātas krustnagliņas, kardamons, smaržīgie pipari, kanēlis, koriandrs (no katras garšvielas pa pustējkarotei), 1 ola, pusglāze riekstu.
700 g sīrupa, 50 g sviesta, 700 g kviešu miltu, 15 g rauga, pustējkarote dzeramās sodas, sasmalcinātas krustnagliņas, kardamons, smaržīgie pipari, kanēlis, koriandrs (no katras garšvielas pa pustējkarotei), 1 ola, pusglāze riekstu.
Sīrupu uzvāra, pieliek sviestu, garšvielas un atdzesē mēreni siltu. Pieber miltus, pievieno raugu, samaisa un ļauj siltā vietā rūgt apmēram 6 stundas. Tad pievieno dzeramo sodu, mīklu pamatīgi sastrādā, liek uz plāts 1 cm biezā kārtā un ļauj uzrūgt. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem, cep mērenā karstumā.