Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Sportistam no Kokneses piespriests divu gadu cietumsods

Kuldīgas ielās skrien Jānis Višķers no Kokneses. Agra Samcova foto

Jānis Višķers, sportists no Kokneses, ir Latvijas vieglatlētikas izcilnieks, kurš uzstādījis otro augstāko rezultātu pusmaratonā Latvijas vēsturē, bijis Latvijas čempions 3000 un 5000 metru distancēs stadionā, un 2019. gadā pārstāvēja Latviju Pasaules čempionātā vieglatlētikas krosā Dānijā. Višķers ir arī sporta kluba “Tērauds” dibinātājs un vieglatlētikas B kategorijas treneris ar maģistra grādu izglītības vadībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tomēr, neskatoties uz sportiskajiem sasniegumiem, Višķers saskāries ar nopietniem juridiskiem pārkāpumiem. Viņš tika apsūdzēts par to, ka 2022. gada 5. oktobrī piedāvājis 30 000 eiro lielu kukuli Ādažu deputātam Arnim Rozītim, lai ietekmētu balsojumu par konkrētu kandidātu Ādažu domes priekšsēdētāja amatam. Višķers gan apgalvoja, ka šādas summas piedāvājums nav bijis, un apsūdzība radīta, lai liegtu viņam iespēju kandidēt uz sporta centra vadītāja amatu Ādažos.

Augstākajai tiesai atsakoties ierosināt kasācijas tiesvedību, spēkā stājies Ekonomisko lietu tiesas spriedums, kas Višķeram piespriež divu gadu cietumsodu un liegumu divus gadus ieņemt amatpersonas amatu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.